پژوهشگران این سیاهچاله را پس از پیدا کردن ستاره ای که مدارش تنها با یک همدم تاریک» قابل توصیف بوده، کشف کرده اند. این همدم (بخوانید سیاهچاله) جرمی 70 برابر خورشید دارد و LB-1» نامگذاری شده است.

محققان رصدخانه ملی نجوم آکادمی علوم 

چین (NAOC) به رهبری لیو جیفنگ» (Liu Jifeng)، از مدت ها پیش به دنبال شناسایی 100 میلیون سیاهچاله ستاره‌وار (stellar black hole) بوده اند که به عقیده آنها در کهکشان خانگی ما ساکنند.

محققان به کمک تلسکوپ LAMOST ستاره ای را در فاصله 15 هزار سال نوری از زمین رصد کردند که به نظر می رسید در حال گردش به دور یک سیاهچاله است. 

دانشمندان با بررسی داده ها متوجه شدند ستاره ای که در حال گردش به دور سیاهچاله است، حدوداً 8 برابر سنگین تر از خورشید است و هر 79 روز، یک دور کامل دور آن می زند. اما نکته جالب اینکه سیاهچاله بسیار بسیار بزرگتر از آنچه تصور می شد بوده است.

لیو می گوید آنها از این کشف شگفت زده شدند و به کمک 

تلسکوپ بزرگ جزایر قناری در اسپانیا و تلسکوپ کک در آمریکا رصدهای بیشتری انجام دادند. آنها برای پیدا کردن سیاهچاله مورد بحث در مجموع 26 رصد که 300 هزار جرم آسمانی را شامل می شده، انجام داده اند و یافته های خود را در ژورنال Nature منتشر کرده اند.

لیو می گوید سیاهچاله LB-1 طبق بیشتر مدل های تکامل ستاره ای نباید در کهکشان خانگی ما وجود داشته باشد و دو برابر بزرگ تر از تصورات دانشمندان است و تئوریسین ها کار سختی برای توضیح نحوه شکل گیری آن خواهند داشت.

لیو و تیمش در حال برنامه ریزی برای جستجوی سیاهچاله های بیشتر و همچنین رصد بیشتر سیاهچاله LB-1 هستند تا جرم آن را به شکل دقیق تری تخمین بزنند.

منبع:

https://trooz.ir/Info/news/40667


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها